neděle 17. února 2013

První návrh

Po první hodině každý z náš již inklinuje k jednomu (či více) způsobů využití koridoru.
S ohledem na prostor koridoru a jeho předpokládanou cenu (zhruba 80/100 mil Kč?), by bylo výhodné ho "zaplnit" takovou funkcí, která by efektivně vydělávala a využívala jeho objem. 
Dále by návrh mohl zohledňovat míru nezaměstnanosti a případně v oblasti nabídnout dost pracovních příležitostí.

Klady daného místa:
+ výhled
+ řeka
+ svažitost

Zápory daného místa:
- délka, hloubka
- problém s osvětlením hluboko posazených míst
- dostupnost - návaznost na dopravní infrastrukturu

První navrhovaná funkce: Akvárium jako podmořský (podvodní) svět
Vzhledem k výskytu velkých akvárií ve světě (největší v USA v Atlantě) se střední Evropa zrovna nepyšní velkým výskytem turistických atrakcí stylu podmořský svět apod. Největší akvárium ve střední Evropě je Tropicarium v Budapešti (při průměrné rychlosti 132 km/hod je vzdálenost 528 km překonána za zhruba 5 hodin). V České republice se vyskytují dvě akvária - jedno v Praze (Podmořský svět), které je pouze se slanou vodou a také v Hradci Králové (Obří akvárium HK), které je pouze sladkovodní. Obě atrakce se se svou velikostí co do objemu akvárií nedají považovat za podobná ostatním velikánům evropského měřítka.
Tato funkce by mohla efektivně vydělávat, neboť například vstupenka v Atlantě vyjde v přepočtu na 3500 Kč (kde je návštěvnost zhruba 5-6 mil lidí za rok), vstupenka v Sea Life London vychází zhruba na 1700 Kč na osobu. V pražském Mořském světě je návštěvnost zhruba 60 000 lidí za rok. 








Žádné komentáře:

Okomentovat